Swiss Shield® – Unieke eigenschappen

Geen chemicaliën / nanodeeltjes – OekoTex 100 gecertificeerd

Sommige producenten gebruiken nanodeeltjes in het verzilveringsproces. Nanodeeltjes zijn absoluut niet gezond voor de mens omdat we de deeltjes via onze huid en longen opnemen. Omdat Swiss Shield geen verzilverd polyamide gebruikt, zijn onze stoffen vrij van schadelijke stoffen.

Al onze stoffen zijn vrij van schadelijke stoffen. Al onze stoffen worden continu getest volgens de Oekotex 100 en we mogen zelfs babyondergoed maken (hoogste classificatie).

Geen verzilverd polyamidegaren

Al onze deelnemers gebruiken een verzilverde nylon snaar/lijn (polyamide monofilament). We weten allemaal dat nylon zacht is en zilver hard. Wanneer je het verzilverde nylongaren buigt, bijvoorbeeld in de wasmachine, door de gordijnen dicht te trekken of door in en uit het hemeltje te stappen, zal het zilverlaagje knetteren en vroeg en laat eraf vallen. Ook al kun je het gekraak niet zien, elektriciteit zal niet door het zilver kunnen stromen (geleidbaarheid wordt verminderd) en ook de afschermingsefficiëntie zal verminderen / verdwijnen.

Geen contact met zilver

Met Swiss Shield-stoffen komt u op geen enkel moment in aanraking met zilver.
 
  • Zilver – een giftige bedreiging voor onze gezondheid en het milieu.
  • Zilver is giftig voor alle levende cellen.
  • Zilver draagt bij aan antibioticaresistentie.
  • Zilver zet zich af rond zenuwen en in diepere huidlagen en kan permanente huidbeschadiging veroorzaken.
  • Zilver is nauw verbonden met milieuverontreiniging door andere giftige zware metalen zoals kwik, lood en nikkel.

We redden de natuur – geen polyester – geen microplastic – geen nanoplastic

WWF heeft een zeer uitgebreide studie gemaakt van het Micro Plastic in de Natuur. Plastic microvezels zijn wijdverspreid in waterwegen en de oceanen, waar hun impact op het zeeleven nog grotendeels onbekend is, en worden vaak aangetroffen in het lichaam van mensen, inclusief de placenta’s van ongeboren baby’s. Bij een enkele wasbeurt kunnen duizenden stukjes microplastic vrijkomen, en – contra-intuïtief – de delicate wascyclus die op veel wasmachines beschikbaar is, kan ertoe leiden dat er nog meer worden vrijgegeven dan standaardcycli. Mensen wordt geadviseerd om kleding gemaakt van kunstmatige vezels waar mogelijk in een kussensloop te wassen, omdat ze dan kunnen worden gereinigd, maar kunnen voorkomen dat sommige vezels vrijkomen.

Geen verkleuring

Zilver wordt grijs als het oxideert. Dit is een veelvoorkomend probleem bij alle stoffen gemaakt van verzilverd polyamidegaren. Swiss Shield stoffen verkleuren niet.

Geen slechte geuren (ruiken)

Vaak klagen mensen die in een baldakijn van verzilverd polyester slapen over stank. Het is niet bekend waarom het zilver ruikt, er wordt aangenomen dat het het oxidatieproces is dat de slechte geur veroorzaakt.